top of page

SJK Kustannus

SJK Kustannus

©  SJK Kustannus Oy  |  All rights reserved

Tue suulla ja jalalla maalaavia taiteilijoita tilaamalla tuotteitamme verkkokaupasta, liittymällä postituslistallemme tai ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

Tietosuojaseloste   |   Evästeseloste   |   Kaupan ehdot   |   Toimitusehdot

Tarmo Šamatauskas

Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat yhdistyksen stipendiaatti 1.3.2017 alkaen

Syntynyt: 1988

Nukkui pois: 19.9.2017. Muistamme Tarmo Šamatauskasta lämmöllä ja välitämme syvät osantottomme perheelle.
Työskentelytapa: Suulla maalaava
Aiheet: Vain mielikuvitus oli rajana

Tallinnassa syntynyt Tarmo Šamatauskas asui viimeiset 16 vuotta pienessä Sauen kaupungissa Harjumaalla. Hän vammautui 9-vuotiaana metsästysonnettomuudessa, jossa luoti vahingoitti hänen selkärankaansa (C4, C5 ja C6) halvaannuttaen hartioista alaspäin.

Tarmon maalauksia

Tarmo löysi taiteen ensimmäisen kerran kuntoutuksessa ollessaan. Eräs terapeuteista ehdotti hänelle, että hänen tulisi yrittää piirtämistä kynä suussaan. Tarmo innostui ajatuksesta ja nautti piirtämisestä. Piirtäminen auttoi myös voimistamaan hänen niskansa ja olkapäiden lihaksia. Kuntoutusjakson jälkeen hän jatkoi edelleen piirtämistä. Hänen opettajansa oli mielissään ja vakuuttunut Tarmon tuloksista. Kotona ollessaan Tarmolla oli runsaasti vapaa-aikaa ja maalaaminen oli mielekästä toimintaa, jolla oli samalla hoitava vaikutus häneen. Se oli rauhoittavaa ja auttoi häntä keskittymään; siitä tuli hänen mieliharrastuksensa, joka piti hänet kiireisenä viime vuosina.

Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat yhdistyksen stipendiaattina Tarmo halusi keskittyä edelleen taiteeseen, piirtämiseen ja maalaamiseen. Hän toivoi kehittävänsä taitojaan ja löytävänsä eri tapoja ja tekniikoita toteuttaa niitä.

bottom of page