top of page

SJK Kustannus

SJK Kustannus

©  SJK Kustannus Oy  |  All rights reserved

Tue suulla ja jalalla maalaavia taiteilijoita tilaamalla tuotteitamme verkkokaupasta, liittymällä postituslistallemme tai ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

Tietosuojaseloste   |   Evästeseloste   |   Kaupan ehdot   |   Toimitusehdot

Rose-May Rosling

Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat yhdistyksen stipendiaatti 1.7.1987-29.2.2020

 

Syntynyt: 1950

Nukkunut pois: 30.1.2023
Työskentelytapa: Jalalla maalaava
Aiheet: Kukat, luonto, abstraktit aiheet

Keskosena syntymässä saatu vakava CP-vamma aiheutti Rose-Mayn käsien toimimattomuuden ja puhumisvaikeudet.

Kun olin pieni, äitini, veljeni ja kaverini rohkaisivat minua käyttämään vasenta jalkaani. Lapsena kuitenkin vietin puolet ajasta lastensairaalassa, jossa en saanut käyttää lainkaan jalkaani ja se tuntui pahalta. Kotiin taas päästyäni käytin aina sinnikkäästi jalkaani muun muassa auttamalla äitiä askareissa kuivaamalla tiskit. Pihalla äiti laittoi minut kitkemään rikkaruohoja.

Olen harrastanut maalaamista vuodesta 1986 lähtien yksityisopetuksen turvin. Tuolloisen opettajani kehoituksesta hain stipendiaatiksi Suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden yhdistykseen. Vuonna 1987 allekirjoitin stipendiaattisopimukseni ja niinpä harrastuksestani tuli minulle ansiotyö. Siitä lähtien olen voinut palkata itselleni henkilöitä, jotka auttavat minua ponnistelemaan ja kehittymään taiteilijana.

Vuodesta 2020 Rose-May Rosling ei ole pystynyt työskentelemään sairautensa vuoksi. Kiitämme häntä monivuotisesta panostuksesta ja toiminnasta yhdistyksessä.

Rose-Mayn maalauksia

"Att måla är mitt andningshål."
[suom. "Maalaaminen on minulle henkireikä."]

— Rose-May Rosling

bottom of page