top of page

SJK Kustannus

SJK Kustannus

©  SJK Kustannus Oy  |  All rights reserved

Tue suulla ja jalalla maalaavia taiteilijoita tilaamalla tuotteitamme verkkokaupasta, liittymällä postituslistallemme tai ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

Tietosuojaseloste   |   Evästeseloste   |   Kaupan ehdot   |   Toimitusehdot

Lissu Lundström

Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat yhdistyksen täysjäsen vuodesta 1996

Syntynyt: 1952 Helsingissä
Työskentelytapa: Suulla maalaava
Aiheet: Luonto ja abstraktit aiheet

Synnyin 19.4.1952 CP-vammaisena, jonka vuoksi en kävele enkä ole koskaan pystynyt käyttämään käsiäni apuna arjen askareissa. Kirjoittamaan opin kynä suussa ja kiinnostuttuani maalaamisesta noin 10 vuotiaana, tuntui luonnolliselta, että myös maalaukset syntyisivät sivellintä suullani ohjaten. Lyhyen vesivärikauden jälkeen siirryin käyttämään öljyvärejä. Ne eivät valu ja kuivuvat hitaammin kuin vesivärit antaen aikaa rauhallisemmalle työskentelylle.

Ensimmäiselle maalauskurssille otin osaa 20 vuotiaana ja sen jälkeen olen saanut opiskella useiden tasokkaiden opettajien johdolla maalausryhmissä sekä yksityisesti. Paljasjalkaisena Helsinkiläisenä rakastan merta ja tunnen oloni aina turvalliseksi ja kotoisaksi meren äärellä. Meri ja vehreät maisemat esiintyvätkin maalauksissani usein. Tyylini on lähinnä abstrakti ja värien merkitys suuri.

"Mahdollisuus ansaita jokapäiväinen elanto suuresti rakastamallani tavalla – maalaamalla, sekä muitten suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden vertaistuki ovat ne suunnattoman tärkeät asiat, joista osaan olla joka päivä kiitollinen yhdistykselle ja joita ilman olisi moni asia kohdallani jäänyt vain haaveeksi."

— Lissu Lundström

Lissun maalauksia

1980-luvun lopulla kuulin ystävältäni Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat ry:stä ja pääsin esittelemään heille maalauksiani. Saamani palaute oli rohkaisevaa ja vuonna 1989 minut hyväksyttiin SJK:n stipendiaatiksi. Stipendin tuoman taloudellisen avun turvin pystyin hankkimaan maalausvälineitä ja opiskelemaan yksityisten opettajien ohjauksessa kunnes kehityksen myötä, vuonna 1992 pääsin SJK:n kokelasjäseneksi ja ainoastaan neljä vuotta myöhemmin täysjäseneksi.

Vaikka suurin osa töistäni on öljyvärimaalauksia, olen viimeaikoina innostunut opiskelemaan myös enemmän akryylivärien käyttöä. Työskentelen edelleen pääsääntöisesti kaksi kertaa viikossa työhuoneella mutta löydän itseni sieltä usein välipäivinäkin. Työväenopiston lauantaimaalareissa käyn hakemassa ideoita ja tapaamassa muita maalaamiseen rakastuneita. Maalaamisen ohella ja omien näytteillä olevien maalausteni lisäksi olen saanut vierailevia taiteilijoita teoksineen galleriaani.

bottom of page