Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat

Sisko Sergejeff 20.11.1960 — 18.10.2018

Kuva Sisko Sergejeffistä

Suulla ja jalalla maalaavat taiteilijat yhdistyksen stipendiaatti 1.3.2017 alkaen.

Monipuolinen ja aktiivinen stipendiaattimme Sisko Sergejeff menehtyi yllättäen 18.10.2018. Sisko Sergejeff oli yhteiskunnallisesti ja taiteessaan aktiivinen. Itse hän kuvaili itseään sanoin "Omituinen höpöttäjä!" ja "Positiivinen ajattelija!"

Sisko Sergejeff syntyi 20.11.1960 Iissä. Hänellä oli synnynnäinen monioireinen nivelten jäykistymäsairaus (AMC), jonka vuoksi hänen useat jäsenensä olivat jäykistyneet.

Sairaudestaan huolimatta Sisko oli jo varhaisesta lapsuudestaan lähtien kiinnostunut piirtämisestä ja maalaamisesta. Pikkutyttönä hänellä oli tapana ottaa kynä varpaisiin, nostaa jalat seinälle ja ryhtyä piirtämään seinään. Äiti ja isä saivatkin sitten tapetoida tuota seinää uudelleen ja uudelleen. Siskon mielestä ne olivat pikkulapsen töherryksiä mutta se oli kuitenkin kaiken alku.

Aloitettuaan koulunkäynnin, Sisko sai ostetuksi itselleen aivan oman ruutuvihkon, johon hän sitten alkoi kynä varpaiden välissä hahmotella kaikenlaisia kuvioita. Teini-iässä Sisko kuunteli nuorten tapaan jatkuvasti musiikkia ja kuunnellessaan luonnosteli kuvia yhtyeiden pojista. Koulussa hän tutustui vahaliituihin mutta koki ne vaikeaksi käyttää, sitä vastoin vesivärit tuntuivat omilta. Lukion jälkeen Sisko opiskeli öljyvärimaalausta kirjekurssin avulla ja teki tasan yhden taulun. Tämän jälkeen taideharrastus saikin jäädä vuosiksi unholaan.

Vuonna 2012 Sisko innostui uudelleen maalaamisesta kun Oulun Kynnys ry:ssä järjestettiin viikon mittainen taideleiri. Hän osallistui leirille kahtena vuotena opiskellen stucco lustro -tekniikkaa. Myöhemmin työskennellessään Oulun Kynnys ry:ssä Sisko järjesti myös itse akvarellikurssin sekä veti maalauskerhoa. Öljyvärimaalausta ja kerrosmaalaustekniikkaa hän opiskeli Iin opistossa ja viimeisimpänä hän opiskeli myös akvarellimaalausta. Sisko työskenteli sekä jalkaansa että suutaan apuna käyttäen; piirtämisen ja tietokoneen hän hallitsi jalallaan mutta maalasi sivellin suussa.

Sisko valmistui Merikosken kauppaopistosta yo-merkonomiksi ja työskenteli omassa yrityksessä Iissä.

Muistamme Sisko Sergejeffiä lämmöllä ja välitämme syvät osanottomme hänen läheisilleen.


Siskon maalauksia

Suurenna kuvaa klikkaamalla, kuvien selaaminen toimii myös näppäimistön pikkunuolilla.

Kuva maalauksesta: Pöllö Kuva maalauksesta: Ilves Kuva maalauksesta: Kaksi kissaa